kjøtt
Kotelett cordon bleu
Prøv en litt anderledes vri på kotelettene med denne velsmakende oppskriften.
10min / 30min forberedelsestid
Ingredienser
4 porsjoner
4 stknakkekoteletter (tykke, av svin)
2 ssdijonsennep (eller vanlig sennep)
4 skiverost (tykk)
4 skiverrøkt skinke (tykk)
salt og pepper
1 dlhvetemel
2 stkegg
1 og en fjerdede dlbrødrasp (/grilljermel)
olje (/smør til steking)
1 stksitron
Fremgangsmetode
Skjær et snitt i hver kotelett inn til beinet. Brett koteletten åpen og smør på et lag med sennep. Legg inn ost og skinke, ha på salt og pepper og klem koteletten sammen.
Visp sammen egg med salt og pepper i en dyp tallerken, ha mel i en annen og brødrasp i en tredje.
Bruk en panne med litt over middels varme, ha i litt smør eller olje.
Ha først mel på koteletten, så eggeblandingen og til slutt brødrasp/griljermel.
Stek koteletten gyllen, ca. 4 minutter på hver side. De kan gjerne etterstekes i ovnen på 180 ˚C i 5-10 minutter, alt etter hvor store og tykke kotelettene er.