Til hovedinnhold
kjøtt

Smashburger med tomatkompott og avokado

Smashburger er blitt en hit! Klem burgeren litt flat og stek den på høy varme så den får fin stekeskorpe. Fordi de er tynne, kan du gjerne legge to og to sammen med ost imellom. Topp med hjemmelaget tomatsalsa og avokadomos.

15t / 45min forberedelsestid

Ingredienser

4 porsjoner

Burgere:

800gkjøttdeig

3tssalt

olje (til steking)

8skivercheddar

Tomatkompott:

1stkløk (hakket)

1ssolivenolje

200ghakkede hermetiske tomater

2ssrødvinseddik

2sshonning

1klypesalt

Sennepsmajones:

2sssterk sennep

2ssmajones

Avokadomos:

1stkavokado

2sscrème fraîche

1stklime (saften av)

Til servering:

4stkburgerbrød

2sssmør

1stkrødløk (i skiver)

karse

Fremgangsmetode

Burgere

Bland kjøttdeigen med salt og form den til 8 små boller.
Varm opp en eller to store stekepanner med litt olje. Legg i kjøttbollene og press dem helt flate med en stekespade. De skal være tynne, maks 1 cm. La dem bli godt brune før de flippes rundt. Legg på ost og la dem steke ferdig.

Tomatkompott

Fres løken myk i olivenolje. Tilsett tomater, eddik og honning og kok til det tykner. Smak til med salt.

Sennepsmajones

Bland sennep og majones.

Avokadomos

Mos avokadokjøttet med crème fraîche og limesaft.

Til servering

Stek burgerbrødene med snittflaten ned i smør. Legg to burgere på hver og topp med alt av tilbehør.
Tips! Server med friterte poteter ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn