Til hovedinnhold
kjøtt

Spekemat med trollkrem og eggesalat

Spekemat er perfekt for enhver anledning. Server et bugnende spekefat med herlig, friskt tilbehør som metter godt.

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

200gspekeskinke

200gspekepølse

200gfenalår

200gspeket skinke (/pølse av vilt)

2kurvjordbær

1stkhonningmelon

1pkflatbrød

1posemoreller

Trollkrem:

3stkeggehviter

100gsukker

150gtyttebær

Eggesalat:

4stkegg

en halvdlseterrømme

1tssennep

1 og en halvssdill (finhakket)

1 og en halvsspersille (finhakket)

1stksjalottløk

1klypesalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Start med å lage trollkremen. Tin tyttebærene. Pisk eggehviter og sukker stivt. Pisk inn tinte tyttebær til slutt. Finner du ikke tyttebær i butikke kan du bruke tyttebærsyltetøy, men kutt da noe ned på sukkermengden.
Lag så eggesalaten. Hardkok eggene i 7-9 minutter, avkjøl dem og skrell. Bruk en eggedeler og del eggene hver vei slik at du får små eggeterninger.
Bland seterømme og sennep. Finhakk dill, persille og sjalottløk. Bland dette sammen med eggene og smak til med salt og pepper.
Dander spekematen på et fat og la det bli romtemperert før servering.
Del jordbær i to, og honningmelon i skiver. Server flatbrød og hele moreller sammen med spekematen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn