kjøtt
Svinekotelett med eple, fennikel, salat og urteolje
Prøv en litt anderledes vri på kotelettene med denne velsmakende oppskriften.
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Marinade:
salt og pepper
3 ssolje
1 ssbalsamicoeddik (lys eller mørk)
1 stkfedd hvitløk
Salat:
2 stkepler
2 stkfennikel (hele)
salt og pepper
Urteolje:
4 ssolivenolje
1 sssitron
1 stkfedd hvitløk
1 ssestragon (fint hakket)
1 sspersille (fint hakket)
salt og pepper
Fremgangsmetode
Bruk en gaffel og stikk mange hull gjennom kotelettene. Bland ingrediensene til marinaden og ha den sammen med kjøttet i en pose. La det hvile et par timer om du har tid, eller minst 15 minutter om det er litt travelt.
Bland ingrediensene til urteoljen.
Skjær eple og fennikel i tynne strimler (bruk hele fennikelen). Ha litt av urteoljen over salaten.
Grill kotelettene på direkte varme. 3-4 minutter på hver side til de er gylne, la dem hvile noen minutter før servering.
Server de ferdiggrillede kotelettene med deilig eple- og fennikelsalat.