lunsj
Minipai av butterdeig med kylling, feta og pesto
Butterdeig er ikke så vanlig i det norske kjøkkenet, men den fortjener absolutt mer oppmerksomhet. Den kan danne utgangspunkt for mange forskjellige, raske pizzavarianter. Her har vi brukt kylling og tomat, men den smaker også godt med skinke, pølse og andre pizzafavoritter.
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkkyllingfilet
6 sspesto
1 stkrødløk
25 stkcherrytomater
400 gbutterdeig (plater)
150 gruccolasalat
1 klypesalt og pepper
100 gfetaost
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 210 grader.
Del de tinte platene av butterdeig i to, og smør på pesto.
Skjær løk i tynne skiver, tomatene i to og fordel utover firkantene av butterdeig. Stek i ovnen i 10 minutter.
Skjær kyllingfiletene i skiver og stek de raskt i pannen imens. Krydre med salt og pepper.
Ved servering, fordel kylling på tertene sammen med mer tomater, ruccola og eventuelt fetaost i biter.