salat
Hjemmelaget coleslaw
Har du ikke prøvd tidligere, er dette den beste tiden å lage coleslaw på. Salaten har bare 3 hovedingredienser og er superenkel å lage.
15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
250 ghodekål
2 stkgulrøtter
1 stkeple (granny smith)
1 tssalt
Dressingen:
1 dlmajones
en halv dlcreme fraiche
2 tssennep
3 sssitronsaft
1 stkfedd hvitløk
Fremgangsmetode
Skjær opp hodekål og gulrøtter i fine strimler og ha det i et dørslag. Strø på salt og la det stå og trekke litt til kålen er blitt litt mykere.
Skyll av saltet og rist av alt vannet. Bruk eventuelt en salatslynge.
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett hodekål, gulrot og eple kuttet i staver og bland det forsiktig sammen. Smak til med salt og oppbevar salaten i kjøleskapet til du skal servere.
Tips! Coleslaw blir ofte bedre jo lenger den får stå. Det er derfor lurt å gjøre seg ferdig med denne, før du starter på grillmaten slik at den får godgjort seg litt i kjøleskapet.
Ønsker du en litt annen variant, kan du selv velge å variere blandingsforholdene slik at du for eksempel får mer gulrot enn kål. Prøv deg frem, så får du en ny variant hver gang du serverer den.