Pastasalat med ost og skinke
En klassisk pastasalat med ost og skinke passer godt både som lunsj og middag. Ekstra god blir den med en deilig hjemmelaget vinaigrette.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pastasalat:
250 gpasta
200 gost
200 gkokt skinke
1 stkagurk
16 stksmå tomater
4 stkreddiker
en halv stkeple
1 stkavokado
4 stkvårløk
1 pksukkererter
Vinaigrette:
3 dlextra virgin olivenolje
1 dlsitronsaft (du kan også bruke andre sitrusfrukter som lime eller appelsin)
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Vinaigrette
Pastasalat med ost og skinke går aldri av moten. Nettopp denne pastasalaten er kanskje den vi nordmenn har kjøpt mest av opp gjennom årene både i butikk og på kafe. Svaret er kanskje så enkelt som dette:
Smakene er enkle, men gode. Dette er også en salat som passer smaksløkene til både liten og stor.
Pastasalat til lunsj og middag
En pastasalat er perfekt til både lunsj og middag. At du kan lage den ferdig i god tid før den skal serveres er også praktisk, ikke sant? Ta med deg salaten i et glass eller en boks på jobben, eller om du er på vei til piknik. Matmuffins er også et godt alternativ til den vanlig brødskiva.
I en pastasalat kan du gjerne bruke rester fra pastamiddagen. Eller hvorfor ikke bare koke litt ekstra pasta, så har du også til morgendagens salat. Lange spagettisnører kan med fordel kuttes i mindre biter når de skal i salaten. Ellers kan du bruke hvilken pasta du vil, enten det er sløyfefasong, makaroni eller skruer.
Vi har brukt fullkornspasta i denne pastasalaten fordi den inneholder mer vitaminer, mineraler og fiber enn vanlig pasta, men bruk den pastaen du har.
Kokes al dente
Når du skal lage pastasalat, kan det være lurt å koke pastaen slik italienerne liker den - al dente! Det vil si at du har litt tyggemotstand igjen i pastaen.
Fordi salaten i seg selv har milde smaker kan du velge dressinger som kvikker den opp litt.
Server gjerne dressingen ved siden av salaten, så kan hver enkelt ta på så mye han eller hun ønsker.