Til hovedinnhold
suppe

Kremet gulrot- og ingefærsuppe

Høstens aller beste suppe – en herlig, varmende suppe med gulrot, ingefær og kokosmelk. Det er en suppe som metter og er full av smak. Hvis du vil kan du tilsette litt chili. Da får du en mer spicy suppe.

Kremet gulrot- og ingefærsuppe

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til gulrotsuppe:

500ggulrøtter (i skiver)

2stkløk (finhakket)

2feddhvitløk (finhakket)

20gfersk ingefær (finhakket)

30gsmør eller olje

1tsmalt spisskummen

1tsmalt koriander

1 og en halvlgrønnsakskraft

1bokskokosmelk

2sssitronsaft

1klypesalt og pepper

Dette trenger du til å toppe suppen med:

2stksmå gulrøtter

1tssitronsaft

4sslettrømme

1klypeflaksalt

Fremgangsmetode

Fres gulrøtter, løk, hvitløk og ingefær blankt i en panne med smør. Tilsett krydder, salt og pepper.
Ha i buljong og kokosmelk og la det surre til gulrøttene er helt møre, ca. 20 min.
Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skrubb 1 vanlig gulrot eller 2 små gulrøtter til toppingen og skjær dem i tynne strimler. Bland dem med sitronsaft og litt salt.
Server suppen varm med en skje rømme og en liten håndfull gulrotstrimler på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn