Til hovedinnhold
taco

Ekte meksikansk nachos med digg topping

Det er lov å hygge seg litt ekstra i sommervarmen, og da er lettvint nachos midt i blinken. Med tre herlige toppinger er det klart for den ultimate kosematen!

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Elotes - maissalat:

4stkmaiskolber (eller maiskorn fra boks)

1ssrapsolje

en halvdlmajones

en fjerdedeltschipotle chilipulver (eller røkt chilipulver)

50gfetaost (smuldret)

1ssfersk koriander (finhakket)

en fjerdedelstksaften av lime

1dæsjsalt

1dæsjpepper

Guacamole:

2stktomater (finhakkede)

2feddhvitløk (revet)

en fjerdedelstkgul løk (finhakket)

2stkavokado

en fjerdedelstksaften av lime

1ssspisskummen

1ssfersk koriander (finhakket)

en halvtsflaksalt

Queso blanco - hvit ostesaus:

200ghvit cheddarost (revet)

1dlhelmelk

1feddhvitløk (revet)

1sssyltet jalapeño (finhakket)

1tsspisskummen

1tsløkpulver

Til servering:

1posesalte tortillachips (stor)

Fremgangsmetode

Elotes - maissalat

Pensle maiskolbene med litt rapsolje. Stekt på sterk varme i grillpanne eller på grillen til de får litt farge. Snu ofte underveis for jevnt resultat. Avkjøl litt og skjær av maiskornene. Bruker du maiskorn stekes disse i litt olje i stekepanne.
Rør sammen grillede maiskorn, majones, chilipulver, smuldret fetaost og finhakket koriander. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Guacamole

Ha finhakket tomatkjøtt (ikke frø), hvitløk og løk i en skål. Del avokado i to og fjern steinen. Grav ut kjøttet med en skje og bruk en gaffel til å mose godt sammen med de andre grønnsakene.
Smak til med limesaft, spisskummen, koriander og flaksalt.
Tips: Ønsker du å lage guacamole på forhånd er det viktig at den ikke blir brun innen den skal serveres. Ta vare på avokadosteinen og dytt den godt ned i sausen. Dekk så godt med plastfolie. Sitron kan også sinke prosessen som misfarger avokadoen.

Queso blanco - hvit ostesaus

Kok opp vann i en kasserolle.
Ha osten i en annen kasserolle eller blandebolle i metall eller glass. Hell over melk og rør inn hvitløk, jalapeño, spisskummen og løkpulver.
Sett kasserollen med osteblandingen på gryten med det varme vannet og varm forsiktig opp under omrøring. Sausen er klar til servering når sausen er jevn og all osten har smeltet.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200˚C. Fordel tortillachips jevnt utover en langpanne eller et ildfast fat.
Varm chipsene midt i ovnen i ca.5 minutter.
Ringle over halvparten av ostesausen og legg på maissalaten. Server med resten av ostesausen og guacamole som dipp.

Tips: Det er ikke nødvendig å varme maischipsene før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn