Til hovedinnhold
vaffel

Falafel vaffel

Vafler inspirert av manges favorittrett fra Midtøsten – kikertbollen falafel. Retten smaker deilig krydret og er helt fri for kjøtt, i tilfelle du ønsker å kutte ned på det. Til tross for at dette er en ren vegetarrett inneholder den rikelig med proteiner på grunn av kikertene.

Falafel vaffel

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

2bokserkikerter (ca. 450 g avrent vekt)

1stkgul løk

2feddhvitløk

2stkegg

2tsspisskummen

1tsmalt koriander

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

2dlbrødsmuler (smuldre gjerne opp tørt brød)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 6 vafler, avhengig av størrelse.
Ha kikerter, løk og hvitløk i en foodprocessor og kjør til alt er finhakket. (Ta til side noen hele kikerter først, dersom du vil ha noen på toppen av de ferdige vaflene.)
Ha blandingen over i en bolle, og tilsett egg, krydder, olje og brødsmuler, og bland det hele godt sammen.
Varm opp vaffeljernet og smør det med litt olje eller annet matfett. Bruk en skje eller lignende og bre utover et lag av blandingen i det varme vaffeljernet.
Stek til overflaten har fått fin farge, ca. 3-4 minutter. Gjenta til all kikertblandingen er brukt opp.
Server gjerne med yoghurt naturell (eller tzatziki) og litt salat.

Tips!

Falafel-vaflene går lettere i stykker enn vanlige vafler, så det kan være lurt å ta dem ut av vaffeljernet ved hjelp av en stekespade.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn