vegansk
Bakte nypoteter med fyll
Nypoteter er helt herlig. Bak de små, ferske potetene i ovnen og fyll dem med noe godt som kryddersmør og spekeskinke, rekesalat eller vegansk urtemajones.
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Fyll 1:
100 greker
1 dlmajones
2 ssrømme
1 dlfinhakket gressløk
Fyll 2:
2 sssmør (romtemperert)
2 ssrevet parmesan
2 ssmajones
4 ssspekeskinke (finstrimlet og sprøstekt)
Fyll 3:
4 tsmajones (vegansk)
4 tspersille (finhakket)
4 tskapers (sprøstekt)
Fremgangsmetode
Varm ovnen til 220 grader.
Vask og skrubb potetene, og prikk dem med en gaffel. Gni potetene med litt olje og dryss over salt. Bak potetene midt i ovnen i ca. 1 time, eller til de er myke. Snu litt rundt på dem underveis.
Rør sammen fyllet.
Lag et snitt i toppen av potetene og klem på midten slik at potetene åpner seg. Fyll potetene med ønsket fyll.
Tips! Lettrømme krydret med finhakket hvitløk og urter er et lettere alternativ til kryddersmøret.