Til hovedinnhold
vegetar

Stekt ris med grønnsaker

Stekt ris på vegetarisk vis er genial hverdagsmat. Stappfull av gode og sunne råvarer, og kjempeenkelt å lage!

Stekt ris med grønnsaker

15min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

250gsopp, f.eks. sjampinjong

1ssrapsolje

1pkfrosne grønnsaker, f.eks. brokkoliblanding (500 g)

1sssmør

4dlkokt ris, gjerne rester fra gårsdagens middag

2sssoyasaus

2stkegg

Fremgangsmetode

Del 250 g sopp i skiver og fres i en varm stekepanne med 1 ss rapsolje til godt stekt, ca. 5 minutter.
Ha i 1 pose frosne grønnsaker og 1 ss smør, og stek videre i 2-3 minutter.
Tilsett 4 dl kokt ris og stek i et par minutter mens du hakker risen fra hverandre. Vend inn soyasaus og skyv alt ut til sidene.
Knekk 2 egg i midten av grønnsakene. Rør med en tresleiv slik at egget steker som eggerøre. Ta med mer og mer av grønnsakene og risen til alt er godt blandet og egget jevnt fordelt.
Server med en gang, gjerne med et dryss frisk koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn