Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Laks med avokadokrem

Laks med asiatisk vri smaker utrolig friskt med en deilig avokadokrem og kokt ris.

Laks med avokadokrem

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800glaksefilet

4sssweet chili saus

4sssoyasaus

2sssmør

3dlris

2stkavokado

1dlrømme

1stklime

en halvtssalt

en halvtspepper

1stkliten potte frisk koriander

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 230 grader med grillelementene på. Del 800 g laks i 4 porsjonsstykker og legg i en ildfast form.
Hell over 4 ss sweet chilisaus og 4 ss soyasaus. Legg 2 ss smør i formen. Sett formen under grillelementet i ca. 5 minutter, til laksen har fått farge. Skru av varmen og la formen stå 10 minutter til.
Kok 3 dl ris etter anvisning på pakken.
Skrell og mos 2 avokado med gaffel. Rør inn 1 dl rømme og saften av ½ lime. Smak til med ½ ts salt og ½ ts pepper. Del ½ lime i båter og hakk litt korianderblader.
Server grillet laks med soyasmøret fra formen, kokt ris, avokadokrem, friske korianderblader og limebåter.
Tips! Du kan også grille laksen i en aluminiumsform på grillen ute.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn