fisk og sjømat
Ovnsbakt torsk med pesto
Pesto og torsk er en uslåelig kombo! Serveres med perfekt kokt pasta.
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pkfrossen torsk gourmet (420 g)
2 ssolivenolje
1 glasspesto
1 pkcherrytomater
200 gpasta/båndspagetti
Fremgangsmetode
La torsken tine på benken, gjerne til den er halvtint. Sett ovnen på 200 °C.
Ha 2 ss olivenolje i en ildfast form og legg fiskestykkene utover. Smør over et halv glass med pesto og stek i ovnen i ca. 12 minutter eller til fisken akkurat er gjennomstekt.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av pastavannet, men spar på 1-2 dl av kokevannet.
Del 1 pakke cherrytomater i to og vend inn i den kokte pastaen med resten av pestoen og litt av kokevannet. Spe med mer kokevann om det blir for tørt.
Server pastaen toppet med et stykke ovnsbakt torsk.