Til hovedinnhold
norsk

Fårikål med hvitløk

Når gryta blir så god som dette må det være lov å trikse litt med klassikeren. Fårikål med hvitløk blir både fyldig og smakfull!

Fårikål med hvitløk

2t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kgfårikålkjøtt

2ssolje

1stkløk

1stkhvitløk (en hel hvitløk)

4dlvann

1stkhodekål (ca. 1 kg)

2tsflaksalt

4tshele pepperkorn

2sshvetemel

800gpoteter

2tshakket persille

Fremgangsmetode

Del kjøttet i biter og, brun på alle sider i ei varm panne med olje. Gjør gjerne dette i puljer, slik at kjøttet får fin stekeskorpe.
Del løk i båter og hvitløk på tvers, og brun raskt i samme panne.
Sett til side og kok ut panna med vannet (altså la det koke et par minutter ekstra for å få med alle de gode smakene).
Del kål i smale båter. Legg kjøtt, kål, løk, hvitløk, salt og pepper lagvis i ei stor gryte. Dryss litt mel mellom hvert lag.
Hell over vannet fra panna, sett på lokk og kok opp. La fårikålen småkoke i ca. halvannen time. Spe eventuelt med litt mer vann om det koker tørt. Det gjør ikke noe om det koker lenger!
Kok poteter møre i lettsaltet vann og server til fårikålen. Dryss over litt persille ved servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn