Til hovedinnhold
pasta

Pasta Bolognese på italiensk vis

Skal du lage Pasta Bolognese som italienerne gjør, bør du belage deg på å bruke god tid. Belønningen er en mild og god hverdagsmiddag som elskes av små og store.

Pasta Bolognese på italiensk vis

3t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

gul løk (finhakket)

gulrot (finhakket)

stangselleri (finhakket)

hvitløk (finhakket)

hermetiske tomater

olivenolje

laurbærblad

grønnsaksbuljong

rødvin (evt. 1 dl grønnsaksbuljong)

kjøttdeig

salt og pepper (smak til)

Servering:

tørr tagliatelle (eller annen pasta)

revet parmesanost

frisk basilikum (finhakket)

Fremgangsmetode

Finhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløk.
Kjør de hermetiske tomatene med en stavmikser og sil deretter sausen fri for steiner.
Varm opp 1 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme. Stek løken under omrøring til den er blank og myk.
Tilsett gulrot, stangselleri og hvitløk la det surre ca. 15 minutter.
Hell over tomatsaus, buljong og ev. rødvin. Kok opp og la tomatsausen småkoke i 2,5 timer.
Når sausen nærmer seg ferdig, brun kjøttdeigen i resten av oljen i en stekepanne på sterk varme. Smak til med salt og pepper.
Rør litt under halvparten av tomatsausen sammen med kjøttdeigen. La kjøttsausen småkoke i 20-30 minutter.
Kok pasta som anvist på pakningen.
Server pasta og kjøttsaus med revet parmesanost og fersk basilikum.
Fjern laurbærbladene fra resten av tomatsausen og hell over på varme, sterile glass med lokk, eller frys ned i porsjoner til senere bruk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆