Kvikklunsjkake er like gøy å lage som den er å spise. Den imponerende kaken passer til de fleste anledninger og blir garantert kakebordets store blikkfang!
Bak det fantastiske utseendet til kvikklunsjkaken skjuler det seg en saftig sjokoladekake som er overraskende enkel å lage. Det gjør den perfekt til alt fra barnebursdager og konfirmasjoner, til morsdager og påskekos i solveggen.
Kvikklunsjkake til alle anledninger
Dersom du allerede har en favorittoppskrift på sjokoladekake, kan du fint bruke den og dekorere med Kvikk Lunsj-staver og favorittgodteriet. Det er jo tross alt pynten som er stjerna her.
Den populære kaken er i også veldig enkel å tilpasse til anledningen den skal serveres i. Bruk for eksempel marsipanegg til påske, marengs og friske bær i nasjonalfargene rødt, hvitt og blått til 17. mai, eller bare pastellfarget godteri til barnedåpen. Uansett blir denne kaken garantert kakebordets midtpunkt.
5 fantastiske festkaker:
- Snickerskake med peanøtter og karamell
- Nydelig prinsessekake med vaniljekrem
- Himmelsk saftig sitronkake
- Herlig daimiskake med marengsbunn
- Fløyelsmyk og god oreokake

Oppskrift på kvikklunsjkake
Til en kakeform på 22 cm i diameter trenger du:
- 3 egg
- 200 g sukker
- 125 g smeltet smør
- 1,5 dl melk
- 175 g hvetemel
- 50 g kakao
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt
Glasur og pynt:
- 200 g smør, romtemperert
- 300 g melis, siktet
- 50 g bakekakao, siktet
- 2 ss ekstra sterk kaffe (avkjølt)
- 4-5 pk. Kvikk Lunsj-sjokolader
- Non Stop
- Marengstopper
- Lakriskuler
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 170˚C. Fest bakepapir i bunnen av springformen og gni sidene inn med smør eller olje slik at det blir enklere å feste bakepapir langs kanten.
- Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar ca. 5-7 minutter.
- Smelt smør i en kasserolle. Ta bort fra varmen og rør inn melk.
- Sikt mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt sammen i en egen bolle.
- Bytt til K-krok på kjøkkenmaskinen og kjør eggedosisen på laveste hastighet mens du tilsetter mel- og smørblandingen vekselsvis til alt er godt blandet.
- Hell kakerøren i kakeformen og stek midt i ovnen i 45-50 minutter. Bruk kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt. Avkjøl på rist.
- Lag glasuren: Visp smør, melis og kakao sammen i kjøkkenmaskinen.
- Tilsett kaffe og pisk videre. Jo mer du pisker, jo lysere blir kremen.
- Montering: Del den avkjølte kakebunnen i to lag. Legg bunne på et kakefat og smør et lag sjokoladekrem jevnt utover.
- Legg deretter på den andre kakebunnen og bruk sprøytepose til å fordele resten av kremen på toppen og sidene. Smør til slutt kremen jevn utover med kakespatula eller slikkepott.
- Bruk en kniv med oppvarmet knivblad og skjær Kvikk Lunsj-sjokoladene i to på tvers og deretter del opp i staver. Det varme knivbladet gjør at ikke sjokoladen sprekker så lett og snittene blir penere.
- Sett Kvikk Lunsj-stavene tett i tett rundt hele kaken. Pynt toppen med Non Stop, marengstoppe og lakriskuler. Kaken kan også pyntes med friske bær som jordbær og bringebær.