Hjemmelaget tomatsuppe er herlig både som hverdagsmiddag og gjestemat. Vi har også et triks som gjør tomatsuppen ekstra smakfull!

Tomatsuppe er en klassiker, og de fleste har nok et godt minne om den røde suppen fra barndommen. Mange kjenner kanskje posevarianten best, men har du ikke forsøkt å lage den fra bunnen av, bør du absolutt prøve. Du skal se den kan skape nye minner for resten av livet!

210301-u09-marked-bannere-1200x800-5.jpg

Lett og godt med tomatsuppe

Å lage tomatsuppe fra bunnen er ikke vanskelig, og ikke særlig tidkrevende heller. Du kan bruke ferske tomater rett i gryta, eller du kan gjøre som vi har gjort her: ovnsbake tomatene først for å få den fyldige og sødmerike smaken helt perfekt.

LES OGSÅ: Slik lager du kyllingsuppe fra bunnen

Når du skal lage tomatsuppe, kan du godt bruke tomater som er ekstra godt modne. Har du tomater som ikke frister å spise ferske fordi de er blitt for myke, er de perfekte for tomatsuppe. Så for all del, ikke kast dem! 

Hjemmelaget tomatsuppe er enkelt å lage, og med disse triksene blir tomatsuppen ekstra smaksrik og god.

Sunn frukt

Visste du forresten at tomater som varmes opp er enda sunnere enn ferske? Da frigjøres nemlig antioksidantet lykopen slik at kroppen enklere kan nyttegjøre seg av det. Om du også tilsetter litt olivenolje eller annet fett, er det enda bedre for kroppen. Bra, ikke sant?

Hjemmelaget tomatsuppe er enkelt å lage, og med disse triksene blir tomatsuppen ekstra smaksrik og god.

Basilikum + tomat = Nam!

Til vår tomatsuppe har vi brukt litt forskjellige tomater, som er med på å berike smaken. Vi har også brukt fersk basilikum, en urteplante som passer perfekt sammen med tomat.

Bare husk at basilikumen er best fersk, så ikke la tomatsuppen koke etter at du har hatt basilikum i den.

TIPS: Slik lager du den beste betasuppen

Supersmart triks!

Et annet triks for å få ekstra god smak i tomatsuppen, er at vi helt på slutten blander inn to spiseskjeer med kremost med urtesmak. Dette gjør suppen til en real smaksbombe!

I tillegg disker vi opp med litt tilbehør: Hjemmelagde krutonger, spekeskinke-chips og kokte egg. En ordentlig lukussuppe som kan serveres i hverdagen, men som også blir satt pris på dersom du har gjester. 

PRØV OGSÅ: Potetsuppe med garnityr

 

Hjemmelaget tomatsuppe er enkelt å lage, og med disse triksene blir tomatsuppen ekstra smaksrik og god.

 

Hjemmelaget tomatsuppe med spekechips og krutonger

DU TRENGER (til 4 porsjoner):

1 kg tomater, modne
2-3 fedd hvitløk
2 løk, medium størrelse
8 dl vann
2 buljongterninger
2 ss kremost
3 ss fersk basilikum
Olivenolje
Salt
Pepper
Tørket oregano
4  skiver gammelt brød
4 skiver spekeskinke
4 kokte egg

SLIK GJØR DU: 

1. Sett stekeovnen på 180 ˚C.

2. Ta frem et stekebrett og legg på bakepapir. Del tomatene i to, skjær løken i skiver, rens hvitløksfeddene, og plasser alt på bakepapiret. Ringle over olivenolje, dryss over litt salt og pepper. Sett i ovnen i minst 40 minutter, steketiden avhenger av størrelse på tomatene dine.

3. Når tomatene, løken og hvitløken er myke, tar du dem ut av ovnen og over i ei gryte. Pass på at du får med alle den gode tomatsaften. Finn frem stavmikseren, og kjør alt til en jevn og god suppe.

4. Ha i vann og buljongterninger, og la suppen koke noen minutter.

5. Skjær brødskivene i terninger og legg dem på et stekebrett med bakepapir på. Ringle over litt olivenolje og dryss tørket oregano på brødbitene. De skal stå i ovnen i 6-10 minutter til de er sprø.

6. Stek spekeskinken et par minutter i stekepannen, før du lar dem renne av seg på et tørkepapir til de blir sprø.

7. Når alt tilbehøret er ferdig, tilsetter du kremosten og basilikumen i suppen og kjører en siste gang med stavmikseren. Server tilbehøret ved siden av, så krutonger og spekechips bevarer sprøheten.

Kilder: vg.no, dagbladet.no, bramat.no, forskning.no, natgeo.no

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!