Til hovedinnhold
middagstips

Hjemmelaget brun lapskaus

Lapskaus er genialt å servere til mange, og er både næringsrikt og rimelig. Her får du oppskriften på den populære tradisjonsretten!

Hjemmelaget brun lapskaus

2t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

storfekjøtt (gjerne høyrygg eller bog)

smør

gul løk

gulrøtter

sellerirot

vårløk (eller 1 stk purre)

poteter

beter (kan sløyfes)

kraft (eller vann + buljong)

salt og pepper (smak til)

kruspersille (til servering)

Fremgangsmetode

Del kjøttet i terninger og brun det i en gryte sammen med smøret.
Hell over kraften (eller vann + buljong) og la koke til kjøttet er nydelig mørt og tyggemykt, det tar 1-1,5 time.
Skrell og del alle grønnsakene i terninger og ha dem i gryten sammen med kjøttet. Etterfyll eventuelt med vann dersom ikke alt dekkes.
La småkoke til grønnsakene er møre, det tar ca 15 min, rør av og til.
Krydre med salt og pepper.
Server lapskausen med hakket kruspersille og flatbrød til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆