Til hovedinnhold
middagstips

Hjemmelaget brun lapskaus

Lapskaus er genialt å servere til mange, og er både næringsrikt og rimelig. Her får du oppskriften på den populære tradisjonsretten!

Hjemmelaget brun lapskaus

2t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800gstorfekjøtt (gjerne høyrygg eller bog)

1sssmør

1stkgul løk

5stkgulrøtter

en fjerdedelstksellerirot

4stkvårløk (eller 1 stk purre)

10stkpoteter

2stkbeter (kan sløyfes)

1lkraft (eller vann + buljong)

1tssalt og pepper (smak til)

2stilkerkruspersille (til servering)

Fremgangsmetode

Del kjøttet i terninger og brun det i en gryte sammen med smøret.
Hell over kraften (eller vann + buljong) og la koke til kjøttet er nydelig mørt og tyggemykt, det tar 1-1,5 time.
Skrell og del alle grønnsakene i terninger og ha dem i gryten sammen med kjøttet. Etterfyll eventuelt med vann dersom ikke alt dekkes.
La småkoke til grønnsakene er møre, det tar ca 15 min, rør av og til.
Krydre med salt og pepper.
Server lapskausen med hakket kruspersille og flatbrød til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn