En klassisk pastasalat med ost og skinke passer godt både som lunsj og middag. Ekstra god blir den med en deilig hjemmelaget dressing.

Pastasalat med ost og skinke går aldri av moten. Nettopp denne pastasalaten er kanskje den vi nordmenn har kjøpt mest av opp gjennom årene både i butikk og på kafe. Svaret er kanskje så enkelt som dette: 

Smakene er enkle, men gode. Dette er også en salat som passer smaksløkene til både liten og stor.

Pastasalat til lunsj og middag

En pastasalat er perfekt til både lunsj og middag. At du kan lage den ferdig i god tid før den skal serveres er også praktisk, ikke sant? Ta med deg salaten i et glass eller en boks på jobben, eller om du er på vei til piknik. Matmuffins er også et godt alternativ til den vanlig brødskiva.

Pastasalat med ost og skinke passer til både lunsj og middag, og er enkel å ta med på tur. Her er oppskrift på pastasalat og to forskjellige dressinger.

Pastasalat er perfekt å pakke med både til lunsj og piknik.

I en pastasalat kan du gjerne bruke rester fra pastamiddagen. Eller hvorfor ikke bare koke litt ekstra pasta, så har du også til morgendagens salat. Lange spagettisnører kan med fordel kuttes i mindre biter når de skal i salaten. Ellers kan du bruke hvilken pasta du vil, enten det er sløyfefasong, makaroni eller skruer. Prøv også pastasalat med kylling.

Vi har brukt fullkornspasta i denne pastasalaten fordi den inneholder mer vitaminer, mineraler og fiber enn vanlig pasta, men bruk den pastaen du har.

Pastasalat med ost og skinke passer til både lunsj og middag, og er enkel å ta med på tur. Her er oppskrift på pastasalat og to forskjellige dressinger.

Kokes al dente

Når du skal lage pastasalat, kan det være lurt å koke pastaen slik italienerne liker den - al dente! Det vil si at du har litt tyggemotstand igjen i pastaen.

Fordi salaten i seg selv har milde smaker kan du velge dressinger som kvikker den opp litt. Her får du oppskrift på en deilig rømmedressing og en sitrus-vinaigrette.

Server gjerne dressingen ved siden av salaten, så kan hver enkelt ta på så mye han eller hun ønsker.

Oppskrift på pastasalat med ost og skinke

Til 4 personer trenger du:

 • 250 g pasta
 • 200 g ost
 • 200 g kokt skinke
 • 1 agurk
 • 16 små tomater
 • 4 reddiker
 • 0,5 eple
 • 1 avokado
 • 4 vårløk
 • 1 pk sukkererter

Slik gjør du det:

 1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Når pastaen er ferdig kokt heller du av kokevannet og skyller den under kaldt vann. La pastaen renne godt av seg.
 2. Kutt alle ingrediensene i biter og bland sammen med pastaen.
  Server med dressingen ved siden av. Det smaker også godt med litt godt brød til pastasalaten.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!