Til hovedinnhold
snacks

Spanske kjøttboller i krydret tomatsaus

Tapasbordet er ikke komplett uten spanske kjøttboller i herlig krydret tomatsaus. Her er oppskriften på den populære tapasretten!

Spanske kjøttboller i krydret tomatsaus

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Tomatsaus:

gul løk (finhakket)

hvitløk

gulrot (revet)

olje

paprikapulver

tørket persille

hakkede hermetiske tomater

grønnsaksbuljongterning

vann

chilipulver (smak til)

salt

pepper

sukker (eller flytende honning)

frisk bladpersille (til servering)

Kjøttboller:

kjøttdeig

chilipulver (eller 0.5 fersk chili, smak til)

tørket persille

salt

pepper

hvitløk

lyst brød (uten skorpe)

egg (middels store)

olje (og smør, til steking)

Fremgangsmetode

Begynn med tomatsausen, så den får kokt en god stund.

Tomatsaus

Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrot på grovt rivjern.
Varm opp olje i en stor gryte på middels sterk varme. Stek løk under omrøring til den er blank og myk, 3-4 minutter.
Tilsett hvitløk og revet gulrot, paprikapulver og persille. Rør om og la det surre forsiktig i ca. 1 minutt.
Hell over tomater og buljong. Kok opp og smak til sausen med chili, salt og pepper.
La sausen småkoke under lokk i minst 30 minutter, gjerne lenger. Smak til den ferdige sausen med sukker eller honning om nødvendig.

Kjøttboller

Rør kjøttdeig, chili, persille, salt og pepper sammen i en bolle. Hold litt igjen på chilien og smak til så du får styrken du liker.
Riv eller finhakk hvitløk. Smule opp brødskivene. Pisk sammen eggene og bland alt godt sammen med kjøttdeigen.
Bruk hendene eller to teskjeer til å forme kjøttboller på 15-20 gram. Legg bollene i bakepapirkledd langpanne.
Stek midt i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. Rør om underveis for jevn bruning. Alternativt kan kjøttbollene brunes i en stekepanne på sterk varme
La bollene trekke ferdige i tomatsausen i ca. 10 minutter, og server med et dryss finhakket fersk persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆