Slik tilbereder du lam
Lam er mer enn fårikål og lammelår. Coop Mega-teamet viser deg hvordan du lager de deiligste lammerettene – også utenom sesongen.
– Lammekjøtt er det beste kjøttet vi har, etter min mening. Det er bare synd sesongen er så kort, sier Beret Warholm.
Hun er ferskvaremedarbeider på Coop Mega Orkanger. Sammen med Kjell Steinar Haugen, ferskvaresjef på Coop Mega Stjørdal, og Trym Hofseth, butikkslakterlærling hos Coop Mega på Kolbotn, har hun tryllet fram noen utsøkte lammeretter du kanskje ikke hadde tenkt på å lage.
Slik velger du det beste lammekjøttet
Det viktigste å tenke på når du skal velge lam er å plukke stykningsdeler med litt fett på, ellers kan kjøttet bli tørt og smake mindre.
Kjell Steinar Haugen (t.v.), Beret Warholm og Trym Hofseth i Team Coop Mega deler sine beste tips til lammesesongen.
– En liten fettrand på lammekoteletten er faktisk en fordel, fordi det hjelper å holde kjøttsaften i kjøttet. Uten fettranden vil kotelettene bli flisete og tørre, sier Trym Hofseth.
– Mange er opptatt av at kjøtt ikke skal ha fett på seg, men det er jo der all den gode smaken sitter. Skjær heller bort fettet når kjøttet er ferdig stekt, sier Kjell Steinar Haugen.
Sammen med tradisjonelt lammelår, lammecarré og lammekoteletter er nye produkter som lammeskav med på å inspirere spennende variasjoner når lammesesongen endelig er i full gang.
Her får du 6 fristende oppskrifter på lam:
- ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆