jul i coop mega
Sandnøtter
For mange er sandnøtter én av de syv slagene vi lager til jul. Disse småkakene er lettlagde julekaker, som regelrett smelter på tungen med en svært porøs konsistens. Dette er en stor porsjon som rekker til mange gode sandnøtter.
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
250 gTINE Meierismør ( romtemperert)
250 gsukker
1 stkegg
1 tsvaniljesukker
500 gpotetmel
125 ghvetemel
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
Visp smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Tilsett egget og bland det godt i. Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna godt til du får en fast og fin deig.
Trill små kuler som du setter på stekebrettet. Trykk kakene ned med en gaffel. Du bør ikke sette mer enn ca. 20 sandnøtter på hver plate, for å unngå at småkakene smelter i hverandre.
Stek kulene midt i ovnen i ca 10 minutter. Sandnøtter skal fortsatt være lyse etter endt steketid. Avkjøl på platen.
Sandnøtter oppbevares best i en tett boks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆