Medisterkaker og julepølse med potetmos og brun saus er skikkelig julemat. Server det med tyttebærrømme, valnøtter og smørstekt grønnkål med hakket hvitløk.
Antall: 4
Vanskelighetsgrad: middels
Tidsbruk: ca. 35 min
Dette trenger du:
- 400 g medisterkaker
- 400 g julepølse
- Smør til steking
- MANDELPOTETPURÉ:
- 600 g mandelpoteter
- 40 g smør
- 1/2 dl melk
- Salt og pepper
- TYTTEBÆRRØMME:
- 1 dl rørte tyttebær
- 3 dl lettrømme
- TILBEHØR:
- 1 neve valnøtter
- 2 fedd hvitløk
- 1 pk grønnkål
- 1 neve fersk timian
- Salt og pepper
- Brun saus
Slik gjør du:
- Skrell potetene og la dem småkoke i 5-7 min. Hell av vannet og la dem hvile i 5 min. Mos potetene med en stamper og tilsett smør, melk, pepper og salt.
- Rist valnøttene i tørr stekepanne og sett dem til side. Stek pølser og medisterkaker gylne i smør.
- Rør tyttebærene forsiktig i rømmen. La det gjerne stå og trekke i kjøleskapet en stund for å framheve smaken.
- Stek grønnkål og hakket hvitløk i smør i noen få minutter. Lag brun saus som anvist på pakken.
- Server medisterkaker og julepølse med potetpuré, tyttebærrømme, ristede valnøtter og brun saus.
Tips!
Tyttebærrømme er godt tilbehør til mange julemiddager.
Prøv vår Juleskinke med kålrabbistappe eller Saftig kalkun med søtpotetmos