Julepølsetallerken med mandelpotetpuré

Medisterkaker og julepølse med potetmos og brun saus er skikkelig julemat. Server det med tyttebærrømme, valnøtter og smørstekt grønnkål med hakket hvitløk.

Antall: 4
Vanskelighetsgrad: middels
Tidsbruk: ca. 35 min

Dette trenger du:

  • 400 g medisterkaker
  • 400 g julepølse
  • Smør til steking

  • MANDELPOTETPURÉ:
  • 600 g mandelpoteter
  • 40 g smør
  • 1/2 dl melk
  • Salt og pepper

  • TYTTEBÆRRØMME:
  • 1 dl rørte tyttebær
  • 3 dl lettrømme

  • TILBEHØR:
  • 1 neve valnøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pk grønnkål 
  • 1 neve fersk timian
  • Salt og pepper
  • Brun saus

 

Slik gjør du:

  1. Skrell potetene og la dem småkoke i 5-7 min. Hell av vannet og la dem hvile i 5 min. Mos potetene med en stamper og tilsett smør, melk, pepper og salt.
  2. Rist valnøttene i tørr stekepanne og sett dem til side. Stek pølser og medisterkaker gylne i smør.
  3. Rør tyttebærene forsiktig i rømmen. La det gjerne stå og trekke i kjøleskapet en stund for å framheve smaken.
  4. Stek grønnkål og hakket hvitløk i smør i noen få minutter. Lag brun saus som anvist på pakken.
  5. Server medisterkaker og julepølse med potetpuré, tyttebærrømme, ristede valnøtter og brun saus.

 

Tips!
Tyttebærrømme er godt tilbehør til mange julemiddager.

 

Prøv vår Juleskinke med kålrabbistappe eller Saftig kalkun med søtpotetmos