Til hovedinnhold
julemat

Julepølsetallerken med mandelpotetpuré

Medisterkaker og julepølse med potetmos og brun saus er skikkelig julemat. Server det med tyttebærrømme, valnøtter og smørstekt grønnkål med hakket hvitløk.

Julepølsetallerken med mandelpotetpuré

40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

medisterkaker

julepølse

smør (til steking)

Mandelpotetpuré:

mandelpoteter

smør

melk

salt og pepper

Tyttebærrømme:

rørte tyttebær

lettrømme

Tilbehør:

valnøtter

hvitløk

grønnkål

fersk timian

salt og pepper

brun saus

Fremgangsmetode

Skrell potetene og la dem småkoke i 5-7 min. Hell av vannet og la dem hvile i 5 min. Mos potetene med en stamper og tilsett smør, melk, pepper og salt.
Rist valnøttene i tørr stekepanne og sett dem til side. Stek pølser og medisterkaker gylne i smør.
Rør tyttebærene forsiktig i rømmen. La det gjerne stå og trekke i kjøleskapet en stund for å framheve smaken.
Stek grønnkål og hakket hvitløk i smør i noen få minutter. Lag brun saus som anvist på pakken.
Server medisterkaker og julepølse med potetpuré, tyttebærrømme, ristede valnøtter og brun saus.
Tips: Tyttebærrømme er godt tilbehør til mange julemiddager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆