Slik oppbevarer du sitron
Frukt og grøntVi prøver å unngå å kaste for mye mat. Derfor har vi et triks som får sitronen til å vare mye lenger enn ellers.
Sunn sak
Sitron er en utrolig allsidig sitrusfrukt, som kan brukes i alt fra juicer og pavlovaer, til dressinger og middager. Hvis noe smaker for søtt, kan du bare tilsette litt sitronsaft for å balansere smakene igjen.
Du kan også lage en enkel vinaigrette av olje, sitronsaft, salt, pepper og en dæsj honning til bruk på salaten.
Saften fra sitronen hindrer forøvrig oppskåret frukt og grønt fra å bli misfarget. Dette er én av grunnene til at det kan være smart å tilsette noen dråper sitron i guacamolen (i tillegg til at det smaker utrolig godt).
Men hvordan skal du egentlig lagre sitronen for at den skal holde så lenge som mulig?
Foto: Maria Tveiten Helgeby
For å finne ut hvilken lagringsmetode som fungerte best, prøvde den amerikanske nettsiden America's Test Kitchen ut seks forskjellige metoder. De oppbevarte blant annet sitronene i romtemperatur i en pose med litt vann, i kjøleskap i en åpen boks, og i kjøleskapet i en lukket plastpose.
Kjølig og tett
Metoden som fungerte best var å putte de friske sitronene i en lukket plastpose, med luften presset ut, i kjøleskapet. Ved å gjøre dette, fant de ut at sitronene varte fire ganger lengre. Hvis man antar at en frisk sitron varer om lag en uke før den begynner å tørke inn, vil dette trikset med andre ord få sitronen til å vare en hel måned!