Denne episke julefrokosten lager du av riskremrestene

Restene av riskremen fra i går, kan bli til en uforglemmelig julefrokost neste dag.

Du er ikke en merkelig skrue om du har rester igjen fra riskremen etter julemiddagen. På julaften er nok de fleste av oss stappmette lenge før desserten kommer på bordet.

Men du er litt merkelig hvis du kaster riskremrestene i søppelkassen. De kan du nemlig bruke til å lage luftige riskremlapper av, og få en julefrokost du sent vil glemme.   

Det er jo ikke lenge før vi alle skal utforme nyttårsforsetter for 2017, og kanskje har du planer om å bli flinkere til å kaste mindre mat? 

Hvert år kaster nemlig hver og én av oss omlag 46 kilo matvarer, ifølge tall fra VG. På verdensbasis er situasjonen enda mer ekstrem: En tredel av all maten som produseres årlig blir kastet i søpla, skriver National Geographic

   > Louise husker alltid hva hun har i kjøleskapet

Topp med rød saus 

Rislappene smaker selvføgelig nydelig med rød saus, så ikke finn på å kaste slanten i bunnen av serveringsmuggen.

Du kan enkelt lage mer rød saus ved å varme sterk utblandet solbærsirup i en kjele med maisenna utrørt i vann. Varm sausen til den ryker, og trekk den fort av platen. Sausen tykner mens den kjøler seg ned, så ikke la deg friste til å la den koke til den er tykk.

Har du ikke lyst på rød saus, er jordbær- eller bringebærsyltetøy eller smør og brunost gode alternativer. 

  > Rosintrikset som gir perfekt julebrød

Nonstick

Du kan forørig lage reste-rislapper av den vanlige julegrøten også, og da får du klassiske rislapper. Disse lappene er noe tettere i konsistensen, men minst like gode. Tilsett gjerne litt kefir for en syrligere smak på lappene!

Hvis du synes at lappene får veldig mørke flekker under steking, kan du prøve å steke dem uten smør i en nonstickpanne på middels varme. Da får de den jevne lysebrune overflaten du ser på bildene under. 

Sjekk ut hvordan du lagger luftige rislapper av riskrem under:

Riskremlapper

Dette trenger du: 

5 dl riskrem
1 dl hvetemel
½ ts natron
3 egg
1 klype salt
1 klype kardemomme
smør, til steking

Slik gjør du: 

1. Bland hvetemel, natron, kardemomme og salt i en bolle. Rør inn egg. Vend forsiktig inn riskremen i røren.

2. Stek på middels varme i en stekepanne med litt smør.

3. Legg til avkjøling på bakerist, og server med smør og rød saus.