Riskremen som blir til overs kan du servere som lapper eller tykke, små pannekaker med syltetøy til frokost.
Riskrem er juledesserten for veldig mange. Blir det rester igjen av riskremen er det ingen grunn til å kaste den. Stek luftige rislapper – nesten som tykke, små amerikanske pannekaker.
PRØV OGSÅ: Riskrem med salt karamell og hasselnøtter
Lapper med rød saus
Rislappene smaker selvføgelig nydelig med rød saus, så ikke finn på å kaste resten som er igjen i bunnen av serveringsmuggen.
Rød saus kan du lage mer av ved å varme sterk, utblandet solbærsirup i en kjele med maisenna utrørt i vann. Varm sausen til den ryker, og trekk den fort av platen. Sausen tykner mens den kjøler seg ned, så ikke la deg friste til å la den koke til den er tykk.
Jordbær- eller bringebærsyltetøy, smør og brunost er også godt på lappene.
Lapper kan du lage av rester av julegrøten også. Da får du klassiske rislapper. Disse lappene er noe tettere i konsistensen, men minst like gode. Tilsett gjerne litt kefir for en syrligere smak på lappene!
Hvis lappene får veldig mørke flekker under steking, kan du prøve å steke dem uten smør i en nonstickpanne på middels varme. Da får de den jevne lysebrune overflaten du ser på bildene under.
PRØV OGSÅ: Riskrem med rød appelsinsaus
Riskremlapper
Dette trenger du:
Til ca. 10 lapper
5 dl riskrem
1 dl hvetemel
½ ts natron
3 egg
1 klype salt
1 klype kardemomme
smør, til steking
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, natron, kardemomme og salt i en bolle. Rør inn egg. Vend forsiktig inn riskremen i røren.
2. Stek på middels varme i en stekepanne med litt smør.
3. Legg til avkjøling på bakerist, og server med smør og rød saus.