Når du legger grønnsaker på grillen får de enda mer sødme og smak. Det samme gjelder tomater. Du kan bruke alle slags sorter, små eller store, bifftomater eller plommetomater.
Vi synes de små Piccolotomatene fra Smak forskjellen er ekstra gode. De er søte i smaken, og de er dekorative når du griller dem med stilken på.
Ha dem i en ildfast form sammen med olje, hvitløk og de urtene du liker best. De trenger ikke mer enn 15 minutter i ovnen, men du kan godt legge dem på grillen i stedet. Pakk dem i aluminiumsfolie og grill dem på middels høy varme i 10 minutter.
Tomatene er et kjempegodt tilbehør til en mør og saftig T-bone steak, entrecôte eller annet grillet kjøtt. Sammen med en god bearnaisesaus eller en aioli trenger du egentlig ikke noe mer.

<< PRØV OGSÅ: Her er grønnsakene som smaker enda bedre på grillen>>
  

OVNSBAKTE PICCOLOTOMATER
20 minutter / 4 porsjoner

  • 2 pk Smak forskjellen Piccolotomater
  • 3 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 hvitløk, delt
  • Litt frisk timian

Slik gjør du:

  1. Legg tomatene med stilken i en ildfast form.
  2. Hell over olivenolje, og krydre med salt og pepper. Del hvitløken og legg i formen sammen med timian.
  3. Bak tomatene ved 180 °C midt i ovnen i ca. 15 minutter til de trekker seg litt sammen.