frukt og grønt
Ovnsbakte piccolotomater
Har du prøvd å grille søte, små tomater? Smaken blir enda mer intens etter en runde i ovnen eller på grillen, og sammen med en god saus er det egentlig alt du trenger til en saftig, grillet entrecôte eller T-bone steak.
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 pkSmak* Piccolotomater
3 ssolivenolje
1 klypesalt og pepper
1 stkhvitløk (hel)
2 stilkerfrisk timian
Fremgangsmetode
Når du legger grønnsaker på grillen får de enda mer sødme og smak. Det samme gjelder tomater. Du kan bruke alle slags sorter, små eller store, bifftomater eller plommetomater.
Legg tomatene med stilken på i en ildfast form.
Hell over olivenolje, og krydre med salt og pepper. Del hvitløken i to på tvers og legg den i formen sammen med timian.
Bak tomatene ved 180 °C midt i ovnen i ca. 15 minutter til de trekker seg litt sammen.
Du kan godt legge dem på grillen i stedet. Pakk dem i aluminiumsfolie og grill dem på middels høy varme i 10 minutter.
Tomatene er et kjempegodt tilbehør til en mør og saftig T-bone steak, entrecôte eller annet grillet kjøtt. Sammen med en god bearnaisesaus eller en aioli trenger du egentlig ikke noe mer.