4 porsjoner – 30 min

Ingredienser honningglaserte mandler:

  • 1 håndfull hele mandler
  • 3 ss flytende honning
  • 1 liten klype salt
         

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Spre mandlene utover et stekebrett med bakepapir og stek dem i 5 min.
  3. Bland de varme mandlene med honning og salt.
  4. Spre dem utover brettet igjen og stek dem videre i ca. 5 min. Pass på at honningen ikke blir for mørk.
  5. Avkjøl mandlene og hakk dem grovt.
       

Ingredienser varm sider:

  • 1 l Løiten eplesider
  • 1 liten kanelstang
  • 2 nellikspiker
  • 1-2 vaniljestenger
  • 2 ss mørkt rørsukker
  • 2-3 dl kremfløte
  • 3 ss flytende honning
       

Slik gjør du:

  1. Kok opp eplesider med kanelstang og nellik og skru ned varmen til under kokepunktet.
  2. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Bland det godt med rørsukker og ha det i den varme sideren.
  3. Pisk fløte og honning til krem.
  4. Server den varme sideren med krem og dryss over hakkede, honningglaserte mandler.