
Pannekaker spises i hele verden, bare på litt forskjellige måter. I Bretagne i Nord-Frankrike får du store, tynne pannekaker laget av bokhvete. De serveres med et fyll av egg, skinke og ost. Sidene pakkes inn og den deilige pannekaken serveres som en firkantet pakke.
På gaten i Paris får man tynne crêpes med Nutella eller sitronsaft og sukker. Det er ekte parisisk Street Food.

I Monaco, nærmere bestemt på ærverdige Cafe de Paris, serverer man den verdensberømte dessertretten Crêpes Suzette som inneholder sitrus og smør. Den flamberes i appelsinlikør ved servering. Desserten smaker magisk.
Pannekaker er festmat og fastemat
De gamle grekerne og romerne spiste pannekaker med honning. På 1500-1600-tallet i England spiste man pannekaker smaksatt med krydder, rosevann, sherry og epler. Disse spiste man ofte i dagene før fasten.

Pannekaker verden rundt
Pannekaker kommer i forskjellige teksturer. Man kan strekke det så langt som å si at tortillaen også er en pannekake, selv om den er laget av maismel. Hvorfor ikke lage en pannekake med tacorestene til lørdagslunsjen?
<<Lag hjemmelaget tacokrydder - det smaker aller best!>>
Fyll pannekaken med hva du vil
Pannekaker nytes over hele verden hver dag som frokost eller middag – i søt eller salt form.
Prøv forskjellig fyll til pannekakene og finn din favoritt. Røkelaks, rømme og løkskiver er en deiloig middagsvariant. Bakt rabarbra og krem er herlig til dessert.
Eller hva med å prøve denne middagsretten i dag? Det er gratinerte pannekaker med deilig kremet fyll av sopp og kylling.
Og det er jo ingen hemmelighet at alt som har smeltet ost på toppen er godt!

Hvorfor ikke gjøre en liten vri på hverdagspannekakene? Gratinerte pannekaker med saftig og godt fyll går hjem hos hele familien.
Gratinerte pannekaker med kylling og sopp
Dette trenger du til 4 personer:
- 2,5 dl hvetemel
- 3 dl melk
- 2 egg
- 20 g smeltet smør
- 1 klype salt
Fyllet:
- 2 ss olivenolje
- 1 liten løk, finhakket
- 150 g sjampinjong, skåret i skiver
- 1 ss maizena
- 2 dl kremfløte
- 1 dl kyllingkraft
- 2 kyllingbryst, skåret i tynne strimler
- 1 pose babyspinat
- 2 ss finhakket timian
- salt og pepper
- 1 dl revet parmesan eller annen ost med smak
Slik gjør du:
- Bland sammen ingrediensene til pannekakene og la dem svelle cirka en halvtime.
- Stek tynne pannekaker og legg dem på et fat.
- Stek løken og sjampinjongene. Tilsett kyllingstrimlene. Salt og pepre.
- Tilsett timian, spinat og kyllingkraft. Så tilsetter du fløten. La dette småkoke noen minutter. Tilsett maizena for å tykne.
- Legg en og en pannekake i en ildfast form. Fyllet plasseres i en tykk stripe på midten og pannekaken rulles til en tykk sylinder. Legg hver pannekakesylinder i formen med skjøten ned. Pakk disse tett sammen slik at det blir plass til flest mulig.
- Dryss ost over og sett i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
- Server sammen med en enkel tomatsalat.