Til hovedinnhold
julemat

Stekt torsk med bacon og potetpuré

Stekt torsk med bacon, erter og mynte er helt nydelig. Legger du til rosa potetmos, gjør du hverdagsmiddagen gullkantet.

Stekt torsk med bacon og potetpuré

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til rødbete- og potetpuré:

poteter

rødbete (liten)

helmelk (ca.)

smør

salt og pepper

Dette trenger du til stekt torsk og baconmiks med erter og mynte:

torskerygg

solsikkeolje

salt og pepper

hel bacon (eller salt sideflesk)

smør

selskapserter

sitronsaft

grovhakket mynte

Fremgangsmetode

Start med potetpuréen: Skrell poteter og rødbeten. Del i store terninger og kok hver for seg uten salt. Mos til en fin puré og spe med melk og smør. Salt og pepre etter smak.
Skjær torsken i porsjonsstykker. Gni torskefileten inn med olje og krydre med salt og pepper. Stek torsken i stekepanne til du har en fin stekeskorpe på den ene siden.
Ta torsken ut av pannen og legg den på et stekebrett. Stek den noen minutter i ovnen på 200 grader. Følg godt med så fisken ikke blir tørr. Sjekk med en spiss kniv at torskestykket flaker seg og er ferdig.

Slik lager du Bacon- og ertemiks

Skjær bacon i små terninger. Stek dem gylne og sprø i en stekepanne. Tilsett smør og selskapserter og la det surre 1-2 minutter til ertene er gjennomvarme. Smak til med sitronsaft og dryss hakket mynte over før servering.
Server fisken med den lekre stekeskorpen opp.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆