julemat
Stekt torsk med bacon og potetpuré
Stekt torsk med bacon, erter og mynte er helt nydelig. Legger du til rosa potetmos, gjør du hverdagsmiddagen gullkantet.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til rødbete- og potetpuré:
8 stkpoteter
1 stkrødbete (liten)
1 og en halv dlhelmelk (ca.)
50 gsmør
1 klypesalt og pepper
Dette trenger du til stekt torsk og baconmiks med erter og mynte:
800 gtorskerygg
1 sssolsikkeolje
1 klypesalt og pepper
1 pkhel bacon (eller salt sideflesk)
2 sssmør
1 poseselskapserter
1 tssitronsaft
2 ssgrovhakket mynte
Fremgangsmetode
Start med potetpuréen: Skrell poteter og rødbeten. Del i store terninger og kok hver for seg uten salt. Mos til en fin puré og spe med melk og smør. Salt og pepre etter smak.
Skjær torsken i porsjonsstykker. Gni torskefileten inn med olje og krydre med salt og pepper. Stek torsken i stekepanne til du har en fin stekeskorpe på den ene siden.
Ta torsken ut av pannen og legg den på et stekebrett. Stek den noen minutter i ovnen på 200 grader. Følg godt med så fisken ikke blir tørr. Sjekk med en spiss kniv at torskestykket flaker seg og er ferdig.
Slik lager du Bacon- og ertemiks
Skjær bacon i små terninger. Stek dem gylne og sprø i en stekepanne. Tilsett smør og selskapserter og la det surre 1-2 minutter til ertene er gjennomvarme. Smak til med sitronsaft og dryss hakket mynte over før servering.
Server fisken med den lekre stekeskorpen opp.