Til hovedinnhold
julemat

Stekt torsk med bacon og potetpuré

Stekt torsk med bacon, erter og mynte er helt nydelig. Legger du til rosa potetmos, gjør du hverdagsmiddagen gullkantet.

Stekt torsk med bacon og potetpuré

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til rødbete- og potetpuré:

8stkpoteter

1stkrødbete (liten)

1 og en halvdlhelmelk (ca.)

50gsmør

1klypesalt og pepper

Dette trenger du til stekt torsk og baconmiks med erter og mynte:

800gtorskerygg

1sssolsikkeolje

1klypesalt og pepper

1pkhel bacon (eller salt sideflesk)

2sssmør

1poseselskapserter

1tssitronsaft

2ssgrovhakket mynte

Fremgangsmetode

Start med potetpuréen: Skrell poteter og rødbeten. Del i store terninger og kok hver for seg uten salt. Mos til en fin puré og spe med melk og smør. Salt og pepre etter smak.
Skjær torsken i porsjonsstykker. Gni torskefileten inn med olje og krydre med salt og pepper. Stek torsken i stekepanne til du har en fin stekeskorpe på den ene siden.
Ta torsken ut av pannen og legg den på et stekebrett. Stek den noen minutter i ovnen på 200 grader. Følg godt med så fisken ikke blir tørr. Sjekk med en spiss kniv at torskestykket flaker seg og er ferdig.

Slik lager du Bacon- og ertemiks

Skjær bacon i små terninger. Stek dem gylne og sprø i en stekepanne. Tilsett smør og selskapserter og la det surre 1-2 minutter til ertene er gjennomvarme. Smak til med sitronsaft og dryss hakket mynte over før servering.
Server fisken med den lekre stekeskorpen opp.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn