Til hovedinnhold
julemat

Rødkålsalat med klementiner, urter og pinjekjerner

Har du lyst på et tilbehør som passer til nesten all slags julemat? Denne rødkålsalaten er en herlig kombinasjon av de beste julesmakene.

Rødkålsalat med klementiner, urter og pinjekjerner

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

pinjekjerner

gulrøtter

klementiner

liten rødkål

vårløk (skåret i tynne skiver, også det grønne)

bladpersille

koriander

mynte (knapt)

Dette trenger du til dressingen:

dijonsennep

sitronsaft

flaksalt

kvernet pepper

Extra virgin olivenolje (evt. mer hvis nødvendig)

Fremgangsmetode

Rist pinjekjernene i en varm panne til de er gylne.
Riv gulrøttene.
Skrell klementinene og skjær fine fileter med en skarp kniv.
Snitt rødkålen tynt. Ha over i en gryte kokende vann i 30 sekunder og så rett over i iskaldt vann. Rist av vannet.
Bland rødkål med revet gulrot, vårløk, persille, koriander og mynte. Pynt med pinjekjerner og klementinfileter.
Bland ingrediensene til dressingen. Hell over dressingen rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆