Til hovedinnhold
julemat

Rødkålsalat med klementiner, urter og pinjekjerner

Har du lyst på et tilbehør som passer til nesten all slags julemat? Denne rødkålsalaten er en herlig kombinasjon av de beste julesmakene.

Rødkålsalat med klementiner, urter og pinjekjerner

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

60gpinjekjerner

3stkgulrøtter

3stkklementiner

1stkliten rødkål

3stkvårløk (skåret i tynne skiver, også det grønne)

1nevebladpersille

1nevekoriander

1nevemynte (knapt)

Dette trenger du til dressingen:

2tsdijonsennep

1sssitronsaft

en halvtsflaksalt

en fjerdedeltskvernet pepper

4ssExtra virgin olivenolje (evt. mer hvis nødvendig)

Fremgangsmetode

Rist pinjekjernene i en varm panne til de er gylne.
Riv gulrøttene.
Skrell klementinene og skjær fine fileter med en skarp kniv.
Snitt rødkålen tynt. Ha over i en gryte kokende vann i 30 sekunder og så rett over i iskaldt vann. Rist av vannet.
Bland rødkål med revet gulrot, vårløk, persille, koriander og mynte. Pynt med pinjekjerner og klementinfileter.
Bland ingrediensene til dressingen. Hell over dressingen rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn