Til hovedinnhold
kaker

Saftig marmorkake med sjokoladeglasur

Marmorkake er 80-tallsfavoritten som nesten har gått i glemmeboken.

Saftig marmorkake med sjokoladeglasur

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til kake i 1 rund bundtform eller 2 brødformer:

romtemperert smør

hvitt sukker

romtempererte egg

hvetemel

natron

bakepulver

vaniljesukker

salt

kefir

lettmelk

hvit sjokolade

mørk sjokolade

Dette trenger du til sjokoladeglasur:

mørk sjokolade (53% kakao)

kremfløte

Dette trenger du til melisglasur:

melis (siktet)

vann (ca) (nok til at glasuren blir tykk, men likevel rennende)

Fremgangsmetode

Dette er en oppskrift til en bundtform på ca. 2 liter. Skal du bruke brødform, bør du halvere porsjonen eller bruke 2 former.
Forvarm ovnen til 180˚C. Smør kakeformen og dryss med hvetemel.
Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig. Det tar ca 5 minutter.
Pisk ett og ett egg inn i smørblandingen.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt i en egen bolle. Bland sammen kefir og melk for seg.
Tilsett melblanding og væske om hverandre i smørblandingen, og pisk sammen til en jevn røre. Begynn og avslutt med det tørre.
Fordel kakerøren likt i to bakeboller.
Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg. Rør inn hvit sjokolade i ene halvparten av kakerøren og mørk sjokolade i den andre.
Hell en tredjedel av lys kakerøre i smurt kakeform. Hell så over den mørke kakerøren og avslutt med det som er igjen av den lyse.
Sett kaken på rist midt i ovnen og stek i ca. 50-60 minutter (ca. 30-40 min i brødform). Stikk i kaken med kakepinne etter 40-45 minutter for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Når pinnen er tørr er kaken ferdig stekt.
Dersom kaken blir mørk på toppen før kaken er ferdig stekt, kan den dekkes med litt aluminiumsfolie.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv opp ned på rist. La kaken avkjøles litt før kakeformen løftes bort.
Tips! Ønsker du å forenkle oppskriften kan hvit sjokolade sløyfes fra den lyse kakerøren og mørk sjokolade kan erstattes med 2 ss kakaopulver i den mørke kakerøren.

Slik lager du sjokoladeglasur

Bryt mørk sjokolade i mindre biter, ha i en liten kasserolle og varm forsiktig opp til sjokoladen er smeltet.
Tilsett fløten og rør til kremen er jevn og glinsende.
Sjokoladekremen avkjøles litt før den helles over marmorkaken.
Tips: Rør inn litt og litt smør i terninger for å få en mer tyntflytende konsistens på sjokoladekremen.

Slik lager du melisglasur

Ha melis i en skål og rør inn litt og litt vann til en tyktflytende melisglasur.
Ringle melisglasuren over marmorkaken med sjokoladekrem i et tilfeldig mønster.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆