kaker
Saftig marmorkake med sjokoladeglasur
Marmorkake er 80-tallsfavoritten som nesten har gått i glemmeboken.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til kake i 1 rund bundtform eller 2 brødformer:
200 gromtemperert smør
200 ghvitt sukker
4 stkromtempererte egg
300 ghvetemel
1 tsnatron
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
en fjerdedel tssalt
2 og en halv dlkefir
1 dllettmelk
100 ghvit sjokolade
100 gmørk sjokolade
Dette trenger du til sjokoladeglasur:
200 gmørk sjokolade (53% kakao)
1 og en halv dlkremfløte
Dette trenger du til melisglasur:
50 gmelis (siktet)
2 ssvann (ca) (nok til at glasuren blir tykk, men likevel rennende)
Fremgangsmetode
Dette er en oppskrift til en bundtform på ca. 2 liter. Skal du bruke brødform, bør du halvere porsjonen eller bruke 2 former.
Forvarm ovnen til 180˚C. Smør kakeformen og dryss med hvetemel.
Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig. Det tar ca 5 minutter.
Pisk ett og ett egg inn i smørblandingen.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt i en egen bolle. Bland sammen kefir og melk for seg.
Tilsett melblanding og væske om hverandre i smørblandingen, og pisk sammen til en jevn røre. Begynn og avslutt med det tørre.
Fordel kakerøren likt i to bakeboller.
Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg. Rør inn hvit sjokolade i ene halvparten av kakerøren og mørk sjokolade i den andre.
Hell en tredjedel av lys kakerøre i smurt kakeform. Hell så over den mørke kakerøren og avslutt med det som er igjen av den lyse.
Sett kaken på rist midt i ovnen og stek i ca. 50-60 minutter (ca. 30-40 min i brødform). Stikk i kaken med kakepinne etter 40-45 minutter for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Når pinnen er tørr er kaken ferdig stekt.
Dersom kaken blir mørk på toppen før kaken er ferdig stekt, kan den dekkes med litt aluminiumsfolie.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv opp ned på rist. La kaken avkjøles litt før kakeformen løftes bort.
Tips! Ønsker du å forenkle oppskriften kan hvit sjokolade sløyfes fra den lyse kakerøren og mørk sjokolade kan erstattes med 2 ss kakaopulver i den mørke kakerøren.
Slik lager du sjokoladeglasur
Bryt mørk sjokolade i mindre biter, ha i en liten kasserolle og varm forsiktig opp til sjokoladen er smeltet.
Tilsett fløten og rør til kremen er jevn og glinsende.
Sjokoladekremen avkjøles litt før den helles over marmorkaken.
Tips: Rør inn litt og litt smør i terninger for å få en mer tyntflytende konsistens på sjokoladekremen.
Slik lager du melisglasur
Ha melis i en skål og rør inn litt og litt vann til en tyktflytende melisglasur.
Ringle melisglasuren over marmorkaken med sjokoladekrem i et tilfeldig mønster.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆