Til hovedinnhold
kaker

Supersaftig gulrotkake i fire etasjer

Imponer med saftig gulrotkake i flere etasjer, med himmelsk glasur og bær! Med disse enkle triksene får du en kake som får gjestene til å gispe.

Supersaftig gulrotkake i fire etasjer

1t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du:

egg

hvitt sukker

brunt sukker

hvetemel

bakepulver

natron

kanel

kardemomme

salt

rømme

nøytral olje (solsikke, raps, soya)

gulrøtter (revet)

Dette trenger du til glasuren:

romtemperert smør

melis

naturell kremost (kjøleskapskald)

vaniljesukker (eller frø fra 1 vaniljestang)

sitron (saft og revet skall)

Dette trenger du til pynt:

granateple

jordbær

bringebær

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader, bruk gjerne varmluft.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en stor bakebolle, ca. 6-8 minutter.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, kanel, kardemomme og salt godt sammen.
Rør sammen rømme og olje. Tilsett det tørre og det våte vekselvis i eggedosisen til du har blandet inn alt. Rør så lite som mulig.
Vask og grovrasp gulrøttene. Tilsett dette til slutt i røren og bland forsiktig sammen.
Fordel røren i to kakeformer på 22-24 cm. Stekes ved 180 grader i ca. 1 time. Test med en kakepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken. Er det våt deig på pinnen, må kaken steke 5-10 minutter lenger.
Avkjøl kakene på rist i formen. Når de er helt avkjølt kan du løsne formene. Nå kan du enten dele begge kakene i to for å få fire lag, eller beholde størrelsen for å få to lag i kaken.

Slik lager du glasuren

Det er viktig at smøret er romtemperert når du lager glasuren! Pisk smør og 500 gram melis hvitt og luftig.
Tilsett kjøleskapskald kremost og vaniljepulver og bland godt sammen. Skvis saften fra ¼ sitron og finrasp skallet.
Pisk inn mer melis til du har ønsket konsistens. Glasuren må være ganske fast og stiv for å ikke renne ut når du stabler kakene. Bruk mer melis hvis nødvendig.
Når du skal montere kaken gjør du det direkte på kakefatet den skal stå på. Legg et tykt lag kremost mellom bunnene, og kle hele utsiden av kaken med et tynt lag glasur for en rustikk look.
Pynt med granateple og friske bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆