Til hovedinnhold
pasta

Kremet pasta med krabbe og frisk sitronsaus

Lag hverdagsmat med krabbe, kremet pasta og en vidunderlig sitronsaus. Middagen er klar på kun 20 minutter!

Kremet pasta med krabbe og frisk sitronsaus

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

olivenolje

smør

gul løk (finhakket)

finhakket hvitløk

sitroner (gjerne økologiske, saften)

revet sitronskall

kremfløte

grønnsakskraft

flaksalt

nykvernet pepper

sukker (smak til)

krabbekjøtt (hvitt, f.eks. Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell)

fersk tagliatelle (eller fettuccine + pastavann)

revet parmesan

krabbeklør (kan sløyfes)

basilikumblader (finhakket)

Fremgangsmetode

Varm opp olje og smør i en dyp stekepanne på middels sterk varme. Surr løk under omrøring til den blir myk og blank.
Tilsett hvitløk, sitronsaft og revet sitronskall. Rør om og la det surre 1 minutt.
Rør inn fløte og kraft, kok opp under omrøring og la sausen småputre i ca. 10 minutter. Krydre med salt og nykvernet pepper. Smak til med sukker for å balansere syrligheten.
Kok pasta som anvist på pakningen. Hell av kokevannet, men ta vare på litt til pastasausen. Hvis sausen blir for tykk, kan den spes med litt av pastavannet.
Rør krabbekjøttet inn i sitronsausen og vend alt godt sammen med den ferdigkokte pastaen. Dryss på revet parmesanost og server med krabbeklør og finhakket basilikum.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆