boller og søt gjærbakst

Kaffesnurrer

Sjokolade, kaffe og boller – det kan ikke bli stort bedre enn det, og kaffesnurrer er som kanelsnurrer, men med både kaffe og kakao i fyllet.

Kaffesnurrer med melisdryss, avlange kanelboller med kaffe istedenfor kanelfyll, servert på rustikk trefjøl på mørkt bord. Kaffebønner og karamellpopcorn strødd rundt.

10min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

Bolledeig:

900ghvetemel

1pktørrgjær

155gsukker

2tskardemomme

1tssalt

5dlmelk (varmet til ca. 20 grader)

1stkegg

200gmeierismør (romtemperert)

Kaffefyll:

125gmeierismør (romtemperert)

130gbrunt sukker

1sskakao

2ssespressopulver

Fremgangsmetode

Bland alt det tørre til gjærdeigen i en bolle, tilsett melken og egget og elt det i ca. 15 minutter til en smidig deig.
Tilsett smøret og elt videre i 5 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet.
Kjevle deigen til et rektangel, smør fyllet over og rull sammen.
Lag pene knytter, og hev disse i 40 minutter.
Stek bollene på 225 °C i ca. 10 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit