boller og søt gjærbakst

Kringle med marsipan og appelsinglasur

Fyll kringlen med deilige vintersmaker av marsipan, nøtter og rosiner, og la den få hedersplassen midt på bordet når du skal ha julebesøk!

Kringle med marsipan og appelsinglasur, servert på trefjøl med granbar, revet appelsinskall, og en skål appelsinglasur ved siden av. Mørkeblått kjøkkenhåndkle på kanten.

20min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Kringledeig:

1pkfersk gjær ( for søte deiger)

5dlkefir (cirka 37 grader)

150gsukker

200gromtemperert smør

1stkegg

1kghvetemel

2tsmalt kardemomme

en halvtssalt

1stkegg til pensling

Fyll:

400gmarsipan

100ggrovhakkede valnøtter

100grosiner

Appelsinglasur:

5dlmelis

4ssferskpresset appelsinsaft

Fremgangsmetode

Bland gjær og kefir. La dette stå i 10 minutter.
Pisk sukker og smør til det blir hvitt. Tilsett gjærmelken og egg. Pisk og spe med melet, kardemomme og salt. Elt deigen i 10 minutter.
La deigen heve lunt i en time.
Kjevle ut marsipanen til en lang remse.
Form deigen til en lang pølse. Kjevle den ut slik at den blir flatere. Legg marsipanremsen på, og strø rosiner og valnøtter utover. Lukk deigen og form den som en kringle. La den heve nye 30 minutter.
Pensle kringlen med sammenpisket egg.
Sett i forvarmet ovn på 210 grader i 15-17 minutter.
Avkjøl på rist.
Bland melis og appelsinsaft. Hell glasur over kringlen når den er avkjølt helt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit