boller og søt gjærbakst
Kringle med sjokoladefyll
Finnes det noen bedre lukt i huset enn den av fersk, nybakt kringle? For ikke å snakke om kringle med sjokoladefyll ...
40min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Søt gjærdeig:
500 ghvetemel
1 og en halv tsbakepulver
15 ggjær
1 dlsukker
3 dlmelk
1 stkegg
50 gsmør
1 stkegg til pensling
1 neveperlesukker til pynt
Sjokoladefyll:
100 gsmør
150 gmelkesjokolade
50 gmelis
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir én stor kringle, ca. 8-10 porsjoner, avhengig av hvor tykke skiver du skjærer.
Gjærdeig
Bland hvetemel, bakepulver, gjær, sukker, melk og et egg i bakebollen. Elt i kjøkkenmaskin i 10 minutter.
Tilsett kaldt smør i terninger litt og litt, og elt i 5 minutter.
Hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
Sjokoladefyll
Grovhakk melkesjokoladen, og smelt sammen med smøret på medium til lav varme.
Tilsett melis, og rør godt til et jevnt fyll.
Montering
Når deigen er ferdig hevet - kjevle den ut til et rektangel. Smør utover sjokoladefyllet.
Rull den til en pølse. Skjær den på langs og tvinn den sammen. Det er lettere å tvinne sammen om du lar det være igjen en bit som ikke er skåret i på toppen.
Pensle med sammenpisket egg. Pynt gjerne med perlesukker.
Legg deigen på bakepairkledd stekebrett og dekk til med plastfolie. Etterhev i ca. 30 minutter.
Stekes på 180 grader i 35-40 minutter. Dekk med bakepapir dersom skorpen ser ut til å bli for godt stekt. Avkjøl litt på rist.
Serveres gjerne mens den fremdeles er varm.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆