boller og søt gjærbakst
Søt focaccia med blåbær og vaniljekrem
Alle elsker focaccia! Så hvorfor ikke prøve den søte varianten med bær – nemlig bollefocaccia?
10min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
500 ghvetemel
1 dlsukker
2 tskardemomme
25 ggjær
3 dllunken melk
75 gsmeltet smør
1 stkegg
250 gvaniljekrem (ca. en halv pakke)
125 gblåbær (ferske eller frosne)
Fremgangsmetode
Bland alt det tørre i en bolle. Rør ut gjæren i lunken melk og bland med det tørre.
Tilsett smeltet smør og egg.
Elt deigen godt til den er smidig.
Pakk bakebollen inn i en pose og sett deigen til heving på et lunt sted.
Når deigen har hevet til dobbelt størrelse (minimum 1 time), knas deigen og helles utover en smurt, stor langpanne (42x29cm).
Varm ovnen til 220 grader.
Lag små groper i deigen med fingerne og sett til etterheving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) i ca. 30 minutter
Trykk gropene ned igjen og fyll dem med vaniljekrem.
Dryss over blåbær. Du kan bruke friske eller frosne bær.
La heve videre i ca. 30 minutter. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du steker på nest nederste rille i 7-10 minutter.
Pynt gjerne med litt melisglasur.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆