Til hovedinnhold
boller og søt gjærbakst

Søt focaccia med blåbær og vaniljekrem

Alle elsker focaccia! Så hvorfor ikke prøve den søte varianten med bær – nemlig bollefocaccia?

Gylden bollefocaccia i langpanne, med blåbær og vaniljekrem. Melisglasur ringlet over. Mørk bakgrunn, med ferske blåbær på siden.

10min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

500ghvetemel

1dlsukker

2tskardemomme

25ggjær

3dllunken melk

75gsmeltet smør

1stkegg

250gvaniljekrem (ca. en halv pakke)

125gblåbær (ferske eller frosne)

Fremgangsmetode

Bland alt det tørre i en bolle. Rør ut gjæren i lunken melk og bland med det tørre.
Tilsett smeltet smør og egg.
Elt deigen godt til den er smidig.
Pakk bakebollen inn i en pose og sett deigen til heving på et lunt sted.
Når deigen har hevet til dobbelt størrelse (minimum 1 time), knas deigen og helles utover en smurt, stor langpanne (42x29cm).
Varm ovnen til 220 grader.
Lag små groper i deigen med fingerne og sett til etterheving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) i ca. 30 minutter
Trykk gropene ned igjen og fyll dem med vaniljekrem.
Dryss over blåbær. Du kan bruke friske eller frosne bær.
La heve videre i ca. 30 minutter. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du steker på nest nederste rille i 7-10 minutter.
Pynt gjerne med litt melisglasur.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit