Til hovedinnhold
brød og bakst

Brioche er verdens beste loff

Brioche er en franskt loff som er himmelsk luftig, myk og smaksrik. Dette brødet er perfekt til alt fra lunsjbordet til skalldyrfatet.

20min / 2t 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

tørrgjær

sukker

melk

salt

egg (+ 1 egg til pensling)

romtemperert smør i terninger

hvetemel

sesamfrø

Fremgangsmetode

Ha gjær, sukker og lunken melk (ca.37 grader) i en skål. Rør sammen. La dette stå i 10 minutter til det dannes et tykt skumlag på toppen av væsken. Nå er gjæren klar til bruk.
Ha melkegjæren over i en bakebolle og rør inn salt, egg og smørterninger. Ha i litt og litt mel til du har en smidig og fin deig. Elt den i ca 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie. Sett til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i tre emner og lag en flette. Sett den til heving i nye 45 minutter.
Pensle fletten med et sammenpisket egg. Strø på sesamfrø.
Bak i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter eller til brødet er gyllent og ferdigstekt. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆