brød
Matpakkebrød med rødbete og brokkoli
De tynne brødene med grønnsaker holder seg myke og ferske en hel uke i kjøleskapet, og er bakt med egg og mandler som gjør dem ekstra sunne. Du velger selv om du vil bruke rødbeter eller brokkoli i røren, alt etter hvilken smak og farge du ønsker.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
2 stkstore egg
2 ssgrov sammalt rug (eller 1 ss Fiberhusk for glutenfri variant)
50 gfinmalte mandler
250 grå rødbet (eller 200 gram brokkoli)
1 tssalt
Fremgangsmetode
Oppskriften gir 12 til 16 skiver, avhengig av størrelse.
Ha eggene, rug (eller fiberhusk), finmalte mandler og salt i en bolle og rør det godt sammen.
Ha biter av rødbeter eller brokkoli i en food processor og kjør maskinen til alt er veldig fint hakket. Husk å vaske grønnsakene godt, og skrelle rødbetene. Brokkoli trenger ikke å skrelles.
Ha det oppi bollen sammen med eggeblandingen og rør til alt er veldig godt blandet.
Legg massen på et ark bakepapir, og legg et ark til på toppen.
Klem den litt flatere med hånden, og kjevle den så nokså flat - ca. 1/2 cm. Løft over på et stekebrett.
Dra av papiret på toppen og stek på 180°C, midterste rille, i ca. 20 minutter. La «brødet» avkjøles helt før du skjærer det i passe store biter.
Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆