brød og bakst
Enkle, tykke lefser med kanelfyll
Hvis du aldri har bakt lefser før, kan disse lefsene være et godt sted å begynne. De herlige, tykke lefsene med kanelfyll er perfekt til kaffekosen og som turmat.
6min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du til tykke lefser:
200 gsmør (romtemperert)
250 gsukker
2 stkegg
1 og en halv dllys sirup
3 dlkefir
1 kghvetemel
1 tsnatron
1 tshjortetakksalt
1 tsbakepulver
Kanelfyll:
300 gsmør (romtemperert)
225 gmelis (eller sukker)
1 sskanel
1 tsvaniljesukker
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 6 doble lefser, som kan deles i serveringsstykker.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg og bland godt.
Tilsett sirup og kefir og rør om. Det gjør ikke noe om smørkremen skiller seg.
Sikt halvparten av melet i smørkremen sammen med natron, hjortetakksalt og bakepulver. Jobb sammen deigen mens du tilsetter mer mel. Ikke jobb for mye med deigen, da kan lefsene bli tørre. Dekk til og sett deigen kaldt i 1 time
Sett ovnen på 200 grader. Del deigen i 10 like store emner og kjevle ut til ca. 5 mm tykke runde leiver. Bruk en stor tallerken eller lignende som mal for å få helt jevne og like store lefser.
Ta vare på avkuttet, det blir til slutt nok til 2 ekstra lefseemner.
Stek lefseemnene midt i ovnen i 4-6 minutter, til de er gylne i fargen. Legg i en stabel og dekk til med kjøkkenhåndkle.
Kanelfyll
Pisk smør, melis, kanel og vaniljesukker på høy hastighet, til en lys og luftig smørkrem.
Smør et jevnt lag smørkrem på de avkjølte lefsene. Legg to og to lefser sammen med kremen som «lim» og skjær i snipper før servering.
Lefsene er fine å fryse ned både med og uten fyll.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆