brød og bakst

Focaccia med urteolje

Hvis du plutselig kommer på at du har lovet et bidrag til koldtbordet, er focaccia den perfekte kriseløsningen.

focaccia-pa-brett.jpg

25min / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du til en langpanne på 20X30 cm:

1lhvetemel

1posetørrgjær

7dllunkent vann (evt. litt mer hvis nødvendig)

en halvtssalt

1tssukker

2ssgod olivenolje

Dette trenger du til urteolje:

2dlExtra virgin olivenolje

2feddhvitløk

1tstimian

1tsrosmarin

1tsbasilikum

1tsoregano

en halvglasssorte stenfrie oliven (gjerne kalamata)

Fremgangsmetode

Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig.
Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
Sett stekeovnen på 180 °C. Smør formen godt og hell i deigen i. La heve i cirka 15 minutter mens du rører sammen ingrediensene til oljen.
Stikk en finger ned i deigen, slik at det dannes små groper. Fordel oljeblandingen over focacciaen og stikk oliven ned i gropene.
Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit