brød og bakst
Grove horn med ost og skinke
Når du vil ha noe godt og mettende i farta er grove horn med ost og skinke noe av det beste som finnes. Lag gjerne dobbel porsjon – de forsvinner fort!
15min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Grov gjærdeig:
200 ghvetemel
150 gfullkornshvetemel
150 ggrov sammalt hvete
1 tssalt
3 og en halv dlvann
60 gsmør (i små terninger)
7 gtørrgjær (en halv pakke)
Fyll og topping:
1 sssennep (kan sløyfes)
6 skivergulost (delt i biter)
6 skiverkokt skinke (delt i biter)
2 tstørket timian
1 stkegg (+ 1 ss vann, til pensling)
3 ssvalmuefrø eller andre frø (evt. revet ost, til topping)
Fremgangsmetode
Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og elt deigen på lav hastighet i 10 minutter.
Tilsett smør i terninger mens maskinen går. Elt deigen videre i 10 minutter, til deigen er smidig og slipper bakebollen lett.
Dekk til bakebollen med fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og sett deigen til heving i 1-2 timer, til dobbel størrelse.
Del deigen i 2 like store emner. Kjevle hvert emne ut til en rund leiv, som en pizzabunn, på ca. 40 cm i diameter.
Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv til å dele hver leiv i 6 "pizzastykker".
Smør litt sennep på det bredeste punktet på hver trekant. Legg på ost, skinke og et lite dryss timian. Rull «stramt» inn mot midten, form til horn og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Dekk hornene med plast eller et kjøkkenhåndkle og etterhev ca. 45 minutter. Sett ovnen på 220 grader når det nærmer seg slutten av hevetiden.
Pensle de grove hornene med et sammenvispet egg og topp med revet ost og frø.
Stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Hornene kan fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆