brød og bakst
Grove pitabrød
Pitabrød passer til nesten alt, fra hummus til falafel og kebab. Her får du Coop Mega-teamets beste oppskrift på sunne, grove pitabrød.
10min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
4 og en halv dlvann
en halv pkgjær
1 ssrapsolje
1 sssukker
en halv tssalt
300 gfin sammalt hvete
400 ghvetemel
Fremgangsmetode
Varm opp vannet til 37°C. Smuldre gjæren i vannet. Tilsett olje, sukker og salt.
Ha melet i en bakebolle. Tilsett gjærblandingen og elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter, til den blir smidig og fin. Dekk bollen med et klede, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Del deigen i 8 like stor emner på et melet bakebord. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge og hvile under plast i noen minutter.
Trykk bollene ned og kjevle dem til flate brød, ca. 18 cm i diameter. Legg brødene på stekeplate dekket av bakepapir. Dekk pitabrødene med et klede og la dem etterheve i ca. 1 time.
Stek pitabrødene midt i ovnen ved 250°C i 8 - 10 minutter. De er ferdig når brødene har blåst seg opp og blitt litt gylne. Avkjøl på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆