Til hovedinnhold
brød og bakst

Grove rundstykker som kaldhever over natten

Har du lyst på fersk rundstykker til frokost uten å stå opp tidlig? Da skal du lære deg å kaldheve grove rundstykker i kjøleskapet.

Grove rundstykker som kaldhever over natten

10min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

hvetemel

sammalt hvete

salt

tørrgjær

linfrø (eller sesamfrø)

kaldt vann

melk (kald)

Fremgangsmetode

Bland sammen alt det tørre i en stor bakebolle.
Hell i kaldt vann og melk og rør deigen godt sammen med en sleiv. Dekk til bollen med plastfolie eller lokk og sett i kjøleskapet over natten. Det er viktig at det er helt tett for å få best mulig resultat.
Morgenen etter har du litt mel på benken og hvelver deigen ut. Del i 8-10 emner og trill rundstykkene. Det gjør ikke noe om de ikke er helt runde. Litt rustikk utseende er fint!
Legg rundstykkene på et stekebrett kledd med bakepapir. La dem etterheve 20-30 minutter mens du varmer ovnen til høyeste temperatur.
Rundstykkene kan pensles med pisket egg, melk eller vann om ønskelig. Dryss gjerne litt frø på toppen.
Sett stekebrettet inn i ovnen og hell ½ dl vann i bunn av ovnen for å lage damp. Lukk igjen døren raskt og skru ned til 175 grader. Stekes i 10 minutter, eller til de har fått litt farge.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆