brød og bakst

Hjemmebakt knekkebrød med rosmarin

Sprøtt, hjemmebakt knekkebrød krydret med rosmarin og salt er aller best med ost på. Server det gjerne til ostefatet med en god ostemarmelade til.

fikenmarmelade i ostemiljo

2t 50min / 2t 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

en fjerdedelpkfersk gjær

2 og en halvdllunkent vann

200ghvetemel

200gfin sammalt hvete

en halvtssalt

Til pynt:

2tsflaksalt

2tstørket rosmarin

Fremgangsmetode

Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett resten av ingrediensene og elt det godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 10 min.
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve i 1 time.
Dryss litt mel på benken, og hvelv deigen ut av bollen. Kjevle deigen ca. 3 mm tynn og skjær ut knekkebrød i den formen du helst vil ha. Knus litt flaksalt og rosmarin over. Trykk krydderet litt ned i deigen så det fester seg.
Dryss litt mel på en stekeplate, legg på knekkebrødene og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. La knekkebrødene heve i 1 time til.
Prikk dem med en gaffel, og stek dem på 180 °C i ca. 20 min eller til de er gylne og sprø. Er de ikke sprø nok, kan du skru ned varmen 100 °C og steke dem i 30 min til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit