brød og bakst
Hjemmebakt knekkebrød med rosmarin
Sprøtt, hjemmebakt knekkebrød krydret med rosmarin og salt er aller best med ost på. Server det gjerne til ostefatet med en god ostemarmelade til.
2t 50min / 2t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
en fjerdedel pkfersk gjær
2 og en halv dllunkent vann
200 ghvetemel
200 gfin sammalt hvete
en halv tssalt
Til pynt:
2 tsflaksalt
2 tstørket rosmarin
Fremgangsmetode
Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett resten av ingrediensene og elt det godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 10 min.
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve i 1 time.
Dryss litt mel på benken, og hvelv deigen ut av bollen. Kjevle deigen ca. 3 mm tynn og skjær ut knekkebrød i den formen du helst vil ha. Knus litt flaksalt og rosmarin over. Trykk krydderet litt ned i deigen så det fester seg.
Dryss litt mel på en stekeplate, legg på knekkebrødene og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. La knekkebrødene heve i 1 time til.
Prikk dem med en gaffel, og stek dem på 180 °C i ca. 20 min eller til de er gylne og sprø. Er de ikke sprø nok, kan du skru ned varmen 100 °C og steke dem i 30 min til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆